Pagina's

vrijdag 1 maart 2013

...en dan aan de slag met Krijtverf van Annie Sloan

We hadden speciaal voor de verkoop van ons vorige huis via Marktplaats mooie meubels en spulletjes gekocht om het huis in te richten. Huis heeft een nieuwe eigenaar en ook vrijwel alle meubels hebben een nieuw baasje gevonden. Alleen een soort van vitrinekast vinden we zelf mooi qua vorm.
 
Hij staat in ons nieuwe huis maar het kersenhout past toch niet echt bij onze inrichting. Dus dat werd overschilderen. Daar zag ik tegen op, schuren, gronden, weer schuren, en dan waarschijnijk twee lagen verf. De kast stond maar te staan.

En dan blijkt dat rondreizen in blogland heel nuttig is. Op het blog van Dinah vertelt ze over het opknappen van haar computerkast. Hiervoor gebruikt ze krijtverf van Annie Sloan.
Verf dat overal overheen kan, je hoeft niet eerst te schuren.  Even googelen gaf veel meer enthousiaste verhalen dus op zoek naar een verkoopadres. Hier in het noorden helaas dun gezaaid maar er bleek in Zwolle iemand te zitten die de verf verkoopt.
 
Laat dat nou net de stad zijn waar ik één keer per week mijn pappadag doorbreng. Afgelopen dinsdag ben ik er met mijn vader naar toe geweest. Mijn vader heeft in zijn werkzaam leven een schilder- en behangbedrijf gehad maar kende deze verf niet. Hij twijfelde over de kwaliteit. Maar een nageltest overtuigde hem. De verf bleef zitten.

Na enig peinswerk met mijn restjes garen in de hand heb ik gekozen voor Old White voor de binnenkant en Monet Blue voor de buitenkant.
Volgens verkoopster in een winkel vol witte, grijzige en beige tinten een heftige combinatie. Maar volgens mij geschikt voor bij onze koraalrode keuken, groene en witte kasten en rode en oranje/gele bank.

Woensdag heb ik eerst braaf een aantal projectjes afgemaakt en toen mocht ik eindelijk schilderen. Eerst de binnenkant.
De verf heeft wat weg van grondverf. Het was makkelijk met een kwast op te brengen en gaf een dikke laag. Helaas dekte het niet in één keer. Maar ik heb nog genoeg verf voor een tweede laag.

 

1 opmerking:

  1. Hihi toen ik ze restjes wol zag dacht ik ook even: oeps maar toen ik nog eens goed las, begreep ik dat de binnenkant wit wordt en de buitenkant blauw. Ik ben benieuwd naar het resultaat.

    BeantwoordenVerwijderen