Pagina's

zaterdag 10 augustus 2013

Een nieuw jaarproject: Dear Jane maar dan geborduurd

Op heel veel blogs zie je hele mooie Dear Jane quilts. Ik vind de patronen heel mooi maar ik ben niet zo van de lapjes. In het verleden heb ik wel een paar cursussen gevolgd en heb ik best mooie dingen gemaakt maar het virus heeft me nooit echt te pakken gekregen.
Ik ben meer een draadjesmens :D
Dus een Dear Jane leek voor mij niet weggelegd.
Tot ik al surfend op Lida's weblog een geborduurde versie tegenkwam. Het patroon bleek ook nog gratis te zijn. Als je op de foto in de kolom rechts klikt kom je bij het patroon terecht.
Ik ben in mijn voorraad gaan graven, heb materiaal gevonden en ben aan de slag gegaan.
De startdatum was 10 juli en zover is het borduurwerk een maand later.

Ik ben rechtsonder begonnen. De Aidastof is 145cm breed. Net genoeg voor de 169 blokken van het middenstuk. De puntrand wordt apart geborduurd en daarna vastgenaaid aan het middenstuk.
Als borduurgaren gebruik ik één kleur rood breigaren. 
Annell Annellino, 100% acryl. Het borduurt lekker, krult en knoopt niet en is ook goed uit te halen als ik wat fout heb gedaan. Zie trouwens op deze foto dat ik twee rijtjes kruissteek ben vergeten :(  Dat eerst maar bijwerken straks.
Het plan was om per dag 1 blok te borduren zodat het middenstuk in 169 dagen af zou zijn. Daarna de 169 dagen een punt per dag en nog 4 dagen voor de hoekpunten. Inclusief in elkaar zetten en afwerken zou de Dear Jane dan binnen het jaar klaar zijn. Maar ik loop nu al achter door de vakantie. Een grote lap ergens mee naar toe nemen is wat minder handig dan een haak- of breiwerk. 
Ik blijf het toch proberen. Zal elke 10e van de maand mijn vorderingen laten zien.
Poes Blossom heeft helaas nog een fout ontdekt. Die laat ik voorlopig maar gewoon zitten.

Tot volgende maand
Annemieke

4 opmerkingen:

 1. Goede morgen, ik wilde het patroon van Jear Jane bekijken, maar helaas het was "not found'. Weet je waar ik het wel kan bekijken? Alvast bedankt, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De website heet www. aufildemartine.fr Onder het kopje Grilles Gratuites staan een heleboel gratis patronen waaronder Dear Jane.

   Verwijderen
 2. Even een vraagje moeten de paarse randjes om de patroontjes nu wel of niet geborduurd worden. Bij jou zie ik ze ook niet.

  Dieneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sorry voor de late reactie. Die lijntjes hoeven niet geborduurd te worden volgens de beschrijving.

   Verwijderen