Pagina's

vrijdag 5 juli 2013

Waar was ik de laatste weken? deel 2 OSLO

Vorige week zijn we een paar dagen naar Oslo geweest. Manlief had een congres en ik ben de stad gaan verkennen. Echt een mooie stad met vriendelijke mensen die meteen overschakelen op Engels als ze door krijgen dat je ze niet verstaat.

Als ik in een vreemde stad ben ga ik altijd op zoek naar boekwinkels, om te kijken of ze ook handwerkboeken hebben, en natuurlijk bezoek ik ook  wolwinkels.

Wat mij opviel is dat alle boekwinkels een flinke voorraad handwerkboeken hebben. In het Noors, maar ook in het Engels, Frans en Duits.Dit zijn maar een paar van de planken met breiboeken. En dan zijn  er nog haak-, borduur-, vilt-, quilt- en naaiboeken.
Ik heb zeker een uur gesnuffeld.
De verkoopster kwam regelmatig even kijken wat ik aan het doen was :D
Ik heb er geen foto van helaas maar er zijn ook gigantische tijdschriftwinkels. Je weet niet wat je ziet. Met ook een hele grote afdeling handwerkbladen in een heleboel talen. Daar heb ik natuurlijk ook aardig wat tijd doorgebracht.
En ik kwam dit leuke wolwinkeltje tegen


                 Het bleek o.a. een Drops Superstore te zijn. Ik heb op mijn gemak
de soorten en kleuren in het echt kunnen bekijken. Heel handig voor bestellingen in de toekomst.
Het verkeer is trouwens heel relaxed. Zelfs trams en bussen stoppen voor zebra's. We hebben 1 dag fietsen gehuurd  en dat was heel goed te doen. Oslo is heuvelachtig dus af en toe was het flink trappen. Maar fietsen is echt een heel leuke manier om een stad te verkennen.

Oslo is echt een aanrader.
Annemieke


1 opmerking: