Pagina's

zondag 7 april 2013

Tilda Bath Angel, maar dan gehaakt

Ik was dus ziek, en dan ga je je vervelen als je je een beetje fitter gaat voelen. Hangend op de bank ben ik gaan surfen en via via ben ik op pinterest terecht gekomen.

Op verschillende pagina's kwam ik de gehaakte Tilda's van Angeline (mijn eigen plekkie) tegen. Die heb ik zelf ook gemaakt. (zie mijn blog van 16 januari)

Maar ik vond ook een gehaakte Tilda Bath Angel. Helaas was dat patroon in het Russisch. Nou was ik door al dat gegammel wel toe aan een uitdaging en ik besloot het patroon met de hulp van Google vertaler te gaan vertalen.

Dat leverde af en toe grappige zinnen op als "de aandelenemissie moet een sprong opzij"  of "om duidelijk te maken waar precies moet de hele tijd door dodelijke vervorming en verfijnt worden".

Maar met mijn kennis van haakpatronen ;-) was het mogelijk om de pop te haken. Ik heb het lijf net andersom gehaakt. Van het hoofd naar beneden omdat ik meerderingen mooier vind om te zien dan minderingen. 

Tadaaaaa      


De ruches en het hoedje heb ik anders gemaakt dan het Russische voorbeeld.

Ik vind het resultaat niet helemaal geslaagd. Zelf zou ik het hoofd smaller maken, de schouders ietsje breder en het hele lijf en de benen wat langer. Dat ga ik binnenkort zeker een keer doen. En ik ga ook weer proberen een gebreide versie te maken.

Er is nu dus een Nederlandse vertaling (zonder hoedje en vleugels trouwens). Mocht je de Bath Angel ook willen maken dan kun je het patroon bij mij bestellen.

Stuur mij een mailtje via  avandenhazel@gmail.com met je naam, rekeningnummer en de naam van het patroon. Zodra ik het geld heb ontvangen, stuur je het patroon als PDF per mail.


Een prettige zondag,

Annemieke

3 opmerkingen:

 1. Ik vind haar helemaal geweldig en slim om van boven naar beneden te haken...ga jou vertaling bestellen bij je! Leuk om ?? Ook eend een keer te haken.

  Grtzzzz
  Angeline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind haar super! Heb het patroon inmiddels binnen. Eerst nog een andere Tilda afmaken.....

  Groetjes, Conny

  BeantwoordenVerwijderen